Bezig met laden...
STOPcontact geopend
v0lkendevl4s | 16 juni 2017
We gaan het meemaken
v0lkendevl4s | 11 oktober 2016

In de regio is veel materiaal, kennis en talent aanwezig. Is het wel nodig dat we zo veel importeren? Kunnen we de grondstoffen niet zelf verbouwen? Kunnen we de materialen en producten niet zelf maken? Met mensen die nog weten hoe je dat vroeger deed én met hen die kunnen spelen met het nieuwe digitale gereedschap. Dan kunnen we in de regio blijven wonen en werken met materialen waarmee we onze huizen, bedrijven en scholen kunnen inrichten. En wanneer we de spullen niet meer nodig hebben, kunnen ze worden hergebruikt of weer de grond in.

Kinderboekenhuis Winsum geopend
v0lkendevl4s | 28 mei 2016

De volledig verbouwde voormalige aula aan het Kerkpad in Winsum (Obergum) is de nieuwe locatie voor het KinderBoekenHuis, met een grote collectie van ruim 30.000 unieke historische kinderboeken. Onder architectuur van de Zwarte Hond en ingericht met boekenkasten door Harryvan en de inspanning van vele lokale ondernemers en vrijwilligers is een prachtig klein museum verrezen dat een bezoek meer dan waard is.

Alt
Winterexpositie bij Galerie Koopmans
v0lkendevl4s | 28 november 2015

In de wintermaanden van 20 december t/m 6 maart zal mijn werk te zien zijn in de winterexpositie bij Galerie Koopmans in Earnewâld.

Verandering van tijd, van vroeger naar nu, van verkwisting naar duurzaamheid, van onbehagen naar welbehagen. Wij tonen u werk waarin ambacht en kunst op een creatieve wijze samengaan.

 

Alt
Puzzeldesign uit verstopte broedplaats
v0lkendevl4s | 31 oktober 2015

In de Wonen&Co bijlage van het DvhN en de Leeuwarder Courant een groot artikel over mijn ontwerpstudio. Veel foto's van o.a. nieuwe lampontwerpen en de aankondiging van mijn eigen label 'Ooghart'.

 

TEKST SHYRA HUETING
FOTO'S CORNÉ SPARIDAENS

Het is lastig te vinden. Een smal pad tussen stoplichten en woonwarenhuis voert naar onopvallende megaloodsen waar in een nabij verleden stadsbussen onderdak vonden. Tegenwoordig zijn ze het domein van kunstenaars die er wonen en werken: schilders, vormgevers, muzikanten en theatermakers. Volken de Vlas - kunstenaar, vormgever en eigenaar van Volken de Vlas Ontwerpstudio - is één van hen. Ergens achter twee geparkeerde oldtimerbussen - momenteel mobiele huizen van avonturiers - bevindt zich zijn kantoor.

,,Dit is mijn nette ruimte. Hier staan ook mijn prototypes en sommige van mijn meubels. Er komt binnenkort ook een werkplaats. Ik zit nog maar net op deze locatie'', vertelt Volken, gezeten aan een robuuste tafel van eigen ontwerp. De tafelpoten kruisen elkaar en vormen zo een grote X. Alle onderdelen van het grote meubelstuk liggen los, als puzzelstukjes in elkaar geschoven. Alles past precies. Daardoor wiebelt de tafel niet.

,,Ik hou erg van de techniek, van de puzzelbare vorm en dat dingen in en uit elkaar kunnen. Verder zou je kunnen zeggen dat schoonheid het thema in mijn werk is. Dat betekent voor míj dat alles mooi in verhouding, in balans is.''

Alt
Designers klaar voor Wonen&Co Woonmaand
v0lkendevl4s | 28 september 2015

Afgelopen weekend (26 september) verscheen een groot artikel in de woonbijlage van het Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant over Wonen in Groningen dat komend weekend plaatsvindt in Groningen. Woon- en interieurwinkels in de binnenstad tonen werk van verschillende ontwerpers.

In totaal zijn zeventien winkels in de wandelroute opgenomen. Aan elke winkel is een noordelijke ontwerper verbonden, die er zijn laatste producten exposeert, een workshop geeft of aan het werk is om woonliefhebbers het maakproces te laten zien. (bron: Wonen&Co)

Verspreid over de stad is werk te zien van o.a. Tim Vinke, Cake Mixstore, Osc'art, Gerard de Hoop en Tjeerd Veenhoven.Ik sta zelf met lampontwerpen in Stadse Fratsen aan de Zwanestraat 2-2. Beide dagen ben ik aanwezig van 13-17 uur. Welkom!