Bezig met laden...
Kinderboekenhuis Winsum geopend
v0lkendevl4s | 28 mei 2016

De volledig verbouwde voormalige aula aan het Kerkpad in Winsum (Obergum) is de nieuwe locatie voor het KinderBoekenHuis, met een grote collectie van ruim 30.000 unieke historische kinderboeken. Onder architectuur van de Zwarte Hond en ingericht met boekenkasten door Harryvan en de inspanning van vele lokale ondernemers en vrijwilligers is een prachtig klein museum verrezen dat een bezoek meer dan waard is.

Alt
Puzzeldesign uit verstopte broedplaats
v0lkendevl4s | 31 oktober 2015

In de Wonen&Co bijlage van het DvhN en de Leeuwarder Courant een groot artikel over mijn ontwerpstudio. Veel foto's van o.a. nieuwe lampontwerpen en de aankondiging van mijn eigen label 'Ooghart'.

 

TEKST SHYRA HUETING
FOTO'S CORNÉ SPARIDAENS

Het is lastig te vinden. Een smal pad tussen stoplichten en woonwarenhuis voert naar onopvallende megaloodsen waar in een nabij verleden stadsbussen onderdak vonden. Tegenwoordig zijn ze het domein van kunstenaars die er wonen en werken: schilders, vormgevers, muzikanten en theatermakers. Volken de Vlas - kunstenaar, vormgever en eigenaar van Volken de Vlas Ontwerpstudio - is één van hen. Ergens achter twee geparkeerde oldtimerbussen - momenteel mobiele huizen van avonturiers - bevindt zich zijn kantoor.

,,Dit is mijn nette ruimte. Hier staan ook mijn prototypes en sommige van mijn meubels. Er komt binnenkort ook een werkplaats. Ik zit nog maar net op deze locatie'', vertelt Volken, gezeten aan een robuuste tafel van eigen ontwerp. De tafelpoten kruisen elkaar en vormen zo een grote X. Alle onderdelen van het grote meubelstuk liggen los, als puzzelstukjes in elkaar geschoven. Alles past precies. Daardoor wiebelt de tafel niet.

,,Ik hou erg van de techniek, van de puzzelbare vorm en dat dingen in en uit elkaar kunnen. Verder zou je kunnen zeggen dat schoonheid het thema in mijn werk is. Dat betekent voor míj dat alles mooi in verhouding, in balans is.''