Bezig met laden...
Skûtsjemonument

Voor mijn ouderlijk dorp Earnewâld maakte ik samen met mijn broer, fotograaf Fonger de Vlas, een kunstwerk ter ere van het jaarlijkse Skûtsjesilen. Het kunstwerk doet recht aan de status van 'skûtsjedoarp' dat Earnewâld heeft.
Voor het ontwerp ben ik uitgegaan van de grote collectie foto's die Fonger heeft over het skûtsjesilen. Op koperen plaatjes staan alle winnaars vanaf 1946 van de jaarlijkske wedstrijd in Earnewâld. In de tekening ligt het skûtsje van Earnewâld (E in het zeil) uiteraard voorop. En niet zonder recht overigens, want de laatste winnaar was in 2015 ook wel degelijk het Earnewâldster Skûtsje met schipper Gerhard Pietersma.

In Earnewâld is op vrijdag 24 juni jl. een prachtig skûtsjekunstwerk onthuld door oud SKS-schipper Joop Mink sr. en wethouder Geerling Schippers van gemeente Tytsjerksteradiel. Naast een beeltenis van SKS-skûtsjes staan ook alle namen van schippers die ooit het SKS skûtsjesilen in Earnewâld hebben gewonnen op dit kunstwerk van Volken de Vlas. (bron: www.skutsjesilen.nl)

In Earnewâld is vrijdag het nieuwe skûtsjemonument onthuld door oud-skûtsjeschipper Joop Mink en wethouder Geerling Schipper van Tytsjerksteradiel. In dit grote kunstwerk van Volken de Vlas staan alle namen van schippers die ooit het skûtsjesilen in Earnewâld hebben gewonnen. De ontbloting van het kunstwerk is de afsluiting van de herinrichting van de haven en het centrum van het dorp. (bron: www.omropfryslan.nl)

Details

Materiaal: Corten Staal
Techniek: Snijden
Afwerking: Blank/roestkleur
Techniek: Led verlichting

[field_ooghart_link]
foto: Fonger de Vlas
foto: Fonger de Vlas
foto: Fonger de Vlas
foto: Fonger de Vlas